Wat is een Medisch pedicure?  

Een medisch pedicure behandelt alle type voeten door middel van huid en nagelverzorging. Diverse voetklachten zoals eelt, likdoorns en kalknagels worden behandeld. Daarnaast is zij bevoegd om specialistische handelingen uit te voeren bij risicovoeten. Onder risicovoeten worden voeten verstaan waarbij er ten gevolge van een ziekte een verhoogd risico op complicaties aanwezig is. Denk hierbij aan de diabetische of reumatische voet of ziektes als hart- en vaataandoeningen. Een medisch pedicure is speciaal opgeleid om deze risicogroepen te voorzien van de juiste voetverzorging en werkt nauw samen met verschillende disciplines zoals huisartsen, POH-ers en podotherapeuten.  

 

Medisch pedicure of pedicure? 

De medisch pedicure behandelt, net als een pedicure, huid en nagelaandoeningen en houdt zich bezig met de verzorging van de voet. Voor de ene persoon is voetverzorging meer een luxe en voor de ander is het echte noodzaak. Waar de behandeling bij een pedicure met name gericht is op de algemene voetverzorging, voert de medisch pedicure ook specialistische handelingen uit. Een medisch pedicure heeft hiervoor een extra opleiding gehad. Zo mag een medisch pedicure, anders dan een gewone pedicure, ook de voeten van mensen met een verhoogd risico op complicaties behandelen. Daarnaast beheerst zij extra aanvullende technieken zoals het aanbrengen van een nagelbeugel, nagelreparaties, het vervaardigen van teenortheses en het drukvrij leggen van drukpunten of wonden door middel van vilttherapie. Een behandeling bij een medisch pedicure richt zich dus hoofdzakelijk op de medische kant waarbij de nadruk ligt op preventie en pijnvermindering.  

"Onze locaties lenen zich voor behandelingen op de begane grond en zijn dus ook goed bereikbaar voor mensen die slecht ter been zijn. U vindt onze pedicure op locatie Hattem en Raalte. In Hattem is alles gelijkvloers, in Raalte kunt u op dinsdag beneden behandeld worden." 

;