Wat is bedrijfspodotherapie?

Wist u dat meer dan 8% van al het verzuim gerelateerd is aan voetklachten? Deze klachten komen met name voor bij beroepen waar werknemers zwaar lichamelijk werk verrichten of veel moeten staan en lopen. De klachten kunnen het werk dusdanig beïnvloeden dat de arbeidsproductiviteit afneemt of zelfs leidt tot (langdurig) verzuim. De podotherapeut kan een belangrijke rol spelen bij klachten aan het bewegingsapparaat als deskundige binnen de voetengezondheidszorg. Daarnaast geeft de podotherapeut advies over adequaat schoeisel passend bij het type beroep.  

Wist u dat wanneer een werknemer gecertificeerde veiligheidsschoenen draagt in combinatie met eigen inlegzolen dat dan de CE-certificering van de schoen vervalt en daarmee de aansprakelijkheid van de schoenleverancier? Dit brengt risico's met zich mee voor de werknemer, maar ook voor de werkgever. Voetencentrum Elferink biedt hiervoor een oplossing. Wij leveren kwalitatieve gecertificeerde podotherapeutische zolen speciaal gemaakt voor in de veiligheidsschoen. Op die manier blijft de schoen voldoen aan alle wettelijke eisen en normeringen.  

Voor een volledig onderzoek kan u te allen tijde in onze praktijk komen. Wij beschikken ook over de benodigde apparatuur om op locatie te komen voor een volledig podotherapeutisch onderzoek en het opstellen van het juiste therapieplan per werknemer. Vraag naar de voorwaarden. 

;