Wat is kinderpodotherapie?

Klaagt uw kind over pijn in de voeten en/of benen? Struikelt uw kind regelmatig of wordt het uitoefenen van de sport bemoeilijkt? Er kan dan sprake zijn van een afwijkende voetstand en/of afwijkend looppatroon waarvoor de podotherapeut mogelijk een oplossing kan bieden. Een kindervoet is tot ongeveer het zevende levensjaar nog volop in ontwikkeling en kan soms wat extra hulp gebruiken. Wanneer er op jonge leeftijd problemen worden gesignaleerd verkleint dit mogelijk de kans op problemen op latere leeftijd.  

Onze podotherapeuten voeren het onderzoek spelenderwijs uit om uw kind op gemak te stellen. Tijdens het onderzoek wordt er gekeken naar de stand van de tenen, voeten, knieën, heupen en de rug. Daarnaast wordt er een bewegingsanalyse gemaakt van de gewrichten en wordt er naar het lopen gekeken.  

Een podotherapeutische behandeling voor uw kind kan bestaan uit: 

  • Het aanmeten van podotherapeutische zolen 
  • Het aanmeten van een orthese bij een afwijkende teenstand 
  • Taping ter ondersteuning van spieren en pezen 
  • Schoenadvies omdat de kindervoet vaak veel smaller is dan een volwassen voet 
  • Voorlichting in spierversterkende oefeningen of stabiliteitsoefeningen 

Onze podotherapeuten werken samen met verschillende kinderfysiotherapeuten en de winkels van Elferink schoenen voor een compleet advies. Elk kwartaal vindt er een gezamenlijk kindervoetenspreekuur plaats in Raalte & Hattem.

;