Voorkom voetklachten tijdens carnaval

Aankomend weekend wordt er weer carnaval gevierd! Misschien heb je er zelfs al een weekend op zitten. Bij carnaval horen optochten, leuke outfits en natuurlijk feestvieren! Maar... Kijken naar de optocht of juist meelopen en feestvieren zorgt ervoor dat je je voeten veel te verduren hebben deze dagen. Bij lang staan, maar ook bij lopen en hossen, kunnen er klachten ontstaan. Waar kun je op letten om dit zoveel mogelijk te voorkomen?  

Zorg ervoor, dat je wanneer je veel moet lopen, om stevige schoenen aan te trekken. Een stevige schoen begint bij de zool, ga voor een schoen met een degelijke zool, ook is het belangrijk dat de buiten- en binnenzool schok dempend is (vooral als je veel gaat hossen). Let er ook op dat je schoen goed aansluit om de voet, bijvoorbeeld een vetersluiting zodat de voet niet gaat schuiven in de schoen. Eventueel kan een wandelschoen uitkomst bieden. 

Wanneer je veel staat en gaat lopen, ga dan in elk geval niet voor schoenen met een hoge hak en/of schoenen met een spitse punt. Dit kan pijn en problemen geven in de voorvoet en de tenen. Ga liever voor een sneaker of laarsjes met een comfortabele zool. 

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat de schoen lekker zit en lekker loopt. Hierdoor hou je het langst vol om feest te vieren.

 

Mocht je toch nog klachten krijgen aan de voeten en deze worden niet minder bij rust, neem dan contact op met Voetencentrum Elferink (0572 745050 of info@voetencentrumelferink.nl). Mocht je vragen hebben over welke schoenen het meest geschikt zijn, dan kunt u terecht bij onze collega's van Elferink Schoenen

 

 

;